15% AVSLAG FOR DIN FØRSTE BESTILLING MED KODE: EXTRA15

15% OFF FOR YOUR FIRST ORDER WITH CODE: EXTRA15

FAQ

Legg Inn En Bestilling

1. Kan jeg endre / endre sendingsadresse / størrelser?
Vi kan hjelpe deg med å endre bestillingen din FØR sending. Når pakken er sendt, vil vi ikke kunne endre noe.
Vennligst kontakt servicemannen vår via e-postadresse: service@zapaka.com
Vi vil gjøre vårt beste for å tjene deg godt.

2. Kan jeg avbryte bestillingen?
Ja det kan du. Det er to typer avbestilling:
1. Vi kan hjelpe deg med å avbestille ordren FØR sending.
2. Vær oppmerksom på at vi ikke KAN annullere bestillinger som er sendt ut. Vent derfor til pakken din kommer, og du kan enten beholde den eller kontakte oss for å returnere for refusjon. Vennligst IKKE nekter leveransen, da den ikke-leverte pakken blir ødelagt av tredjepartslogistikk. Hvis pakken nektet av kunder, kan vi bare tilbakebetale vareavgiften. Fraktgebyr KAN IKKE få tilbakebetalt fordi vi har betalt leveringsgebyret for pakken.

3.Hvor mye skatt blir jeg belastet med bestillingen min?
Zapaka krever ingen skatt på kundenes bestilling.

4.Lager du opp utsolgte varer?
Vi kan legge til noen utsolgte varer når som helst i løpet av de neste to ukene. Varer som forblir “utsolgt” i noen uker vil sannsynligvis bli fjernet fra nettbutikken vår.


5.Hvordan velger jeg min størrelse?
Ta målingene dine og sammenlign dem med det detaljerte størrelsesdiagrammet under produktbeskrivelsen. Dette vil hjelpe deg å velge hvilken størrelse som er best for din kroppstype.
"Én størrelse" passer ikke nødvendigvis i alle størrelser, men betyr at det bare er én størrelse for dette produktet.


FRAKT & HÅNDTERING OG RETUR

1.Hvordan sender du internasjonalt?
Zapaka oppfyller internasjonale bestillinger gjennom våre partnere. Vi samarbeider med mange ekspressbedrifter slik at våre kunder kan motta ordrene sine så raskt som mulig. Under "Checkout" vil du se totalprisen inkludert alle avgifter, skatter, forsendelses- og ekspedisjonsutgifter i din lokale eller valgte valuta før du legger inn bestillingen. Du betaler Zapaka det totale beløpet for bestillingen din i din lokale eller valgte valuta.

2.Når vil bestillingen bli sendt?
Du vil bli oppgitt en spesifikk leveringstid når kassen er basert på det valgte destinasjonslandet og forsendelsesmetodene som er tilgjengelige for varene i handlen.

3.Hvordan sporer jeg bestillingen min?
Vi vil oppdatere sporingsnummeret når ordrer sendes ut. Så kunder kan sjekke det på bestillingssiden. Samtidig vil kundene motta en e-postmelding.

4. Hva er Zapakas returrett for internasjonale bestillinger?
Du kan sjekke returpolicysiden vår for å vite detaljene.

Innbetaling:

1.Hva er betalingsalternativene mine?
Du kan klikke på betalingsmåten vår for å sjekke betalingsalternativene våre.

2.Er det trygt å bruke kredittkortet mitt?
Ja, det er trygt å handle på Zapaka. Vår sikre serverprogramvare krypterer informasjon, og sikrer at Internett-transaksjoner forblir privat og beskyttet. Vi bruker Secure Sockets Layer (SSL) -teknologi, regnet som gullstandarden i Internett-krypteringsteknologi, for å beskytte sikkerheten til kredittkortinformasjonen din når den blir overført til oss.

3.Er du gaveinnpakning tilgjengelig?
Vi setter stor ære i emballasjen vår - hver ordre er omhyggelig pakket inn i delikat vev og plassert i en umerket fraktkasse eller fraktkonvolutt. For øyeblikket tilbyr vi ikke gaveinnpakningstjenester eller gavefakturaer for internasjonale kunder.

4.Hvor kan jeg oppgi en kupong eller kampanjekode?
Noen ganger tilbyr vi kuponger eller kampanjekoder til våre kunder. For å bruke en av disse kodene, vennligst skriv inn koden på "bag" -siden i kassen. Hvis du legger inn bestillingen din via telefon, må du informere kundeservicerepresentanten om at du har en kode. Bare en kupongkode kan brukes per ordre.

OM ZAPAKA

1. Hva om personvernet mitt?
Vi er opptatt av å beskytte ditt privatliv. Vi bruker informasjonen vi samler inn på nettstedet for å gjøre shopping på dette nettstedet mulig og for å forbedre din samlede handleopplevelse. Klikk på denne lenken for å se vår komplette personvernpolicy.

2.Hvordan kan jeg sende inn kommentarer og forslag?
Du kan sende e-post til service@zapaka.com, eller ringe oss på 1 720-641-9067 i løpet av arbeidstiden.