SHOPPING BAG

Your cart is empty.

Betalingsrelaterte spørsmål

Du kan bruke Paypal eller kredittkort på nettstedet vårt.
PayPal-informasjon : PayPal er en sikker og pålitelig betalingstjeneste som lar deg kjøpe på nettstedet vårt av Visa, MasterCard, American Express, JCB og så videre. Paypal har følgende fordeler:
1. Sikker: PayPal kan skjule dine økonomiske detaljer, slik at du ikke trenger å dele dem online. Vi beskytter også kjøpene dine. Hvis det er et problem, kan du få pengene tilbake.
2. Fort: PayPal lar deg betale med noen få enkle klikk. Ingen problemer med å få ut lommeboken eller skrive kortinformasjonen din på forskjellige nettsteder. Alt du trenger er e-postadressen din for rask og enkel betaling.
3. Overalt: PayPal aksepteres på tusenvis av nettsteder, fra ledende merkevarer til små uavhengige forhandlere. Så uansett hvor du handler, kan PayPal jobbe.
4. Når det gjelder ekstra internasjonale avgifter, skjer situasjonen generelt sjelden. Men hvis avgiftene kreves, må kundene betale for det. Håper på forståelsen din.

Ja. Vi implementerer en rekke sikkerhetstiltak for å opprettholde sikkerheten til din personlige informasjon. Din personlige informasjon ligger bak sikrede nettverk og er kun tilgjengelig av et begrenset antall personer som har spesielle tilgangsrettigheter til slike systemer, og som er pålagt å holde informasjonen konfidensiell. Når du bestiller eller får tilgang til din personlige informasjon, tilbyr vi bruk av en sikker server. All sensitiv / kredittinformasjon du oppgir overføres via SSL-teknologi (Secure Socket Layer) og krypteres deretter i databasene våre.

PayPal vil bli fakturert kort tid etter at du har betalt for bestillingene dine.

Etter betalingen vil PP-siden umiddelbart vises transaksjonsposter, du kan søke ved å logge på dine personlige kontoer.

Først: Vi godtar ikke debetkortbetalinger for øyeblikket. Hovedbetalingen er PP og kredittkort.Sekund: Om kortet har tilstrekkelig balanse. For det tredje: Om kredittkortet du har har noen troverdighetsproblemer.

Shopping relaterte spørsmål

(1) Du kan logge inn på nettstedet vårt med din e-post og spore ordrestatusen din i "Mine bestillinger" hvis du plasserte ordren under din registerkonto.
(2) Når bestillingen din sendes ut, kan du motta en e-post om sporingsinformasjonen din.

Hvis du har lagt inn bestillingen din, men ikke mottatt en e-postbekreftelse på at bestillingen ble plassert, ikke bekymre deg! Du kan fremdeles ha en bestilling. Du vil bare prøve følgende for å dobbeltsjekke:

(1) Sjekk søppelpostmappen din. Våre e-postbekreftelser kan noen ganger havne der inne.
(2) Hvis du logget på via Facebook eller G-post, sjekk e-postadressen som er koblet til det.
(3) Gå til "Mine bestillinger", så vil du kunne se alle bestillingene du har lagt inn, og skal kunne se statusen til den nye bestillingen.
(4) Sjekk bankkontoen din for å forsikre deg om at det er en transaksjon fra ZAPAKA.
(5)Hvis du fremdeles ikke finner noen bekreftelse på at bestillingen din ble plassert, må du definitivt kontakte oss med ditt fulle navn, e-postadresse, telefonnummer og adressen du ga i kassen, slik at vi kan prøve å finne den.

Du kan endre leveringsadressen Før sending. Vær så snill Kontakt oss. Vi vil endre leveringsadressen din og sende deg en bekreftelses-e-post så snart som mulig.
Selv om vi ikke kan gjøre noen endringer i adressen din hvis pakken din blir sendt, må du kontakte transportøren for å be om endring av leveransen.
Bestillinger (fargeprøver, tilbehør, stoff osv.) Kan ikke oppdateres når pakken er sendt.

Beklager å forvirre deg. Siden noen produkter på nettstedet vårt er laget på bestilling, trenger vi noen dager på å forberede det, og ytterligere 5 - 7 virkedager sender det. Din forståelse vil bli høyt verdsatt.
Vi har sjekket og bekreftet at bestillingen din fortsatt er under utarbeidelse.
Når bestillingen er fullført, ordner vi forsendelsen umiddelbart og sender deg en bekreftelses-e-post inkludert sporingsnummeret. Hvis du ikke mottar bekreftelses-e-posten før beregnet leveringsdato, kan du kontakte oss.

Ikke alle, men noen.(Varer på "På lager" -siden , vi kan sende fra lageret vårt innen 48 timer.)

Refusjon & Returnerer relaterte spørsmål

Du må kanskje kontakte oss å starte returprosessen innen 7 dager etter mottak av varene dine. Vår ettersalgsavdeling vil håndtere problemet.

ZAPAKA vil utstede full refusjon inkludert frakt for alle ødelagte, defekte eller feilutsendte gjenstander. Hvis varen din er skadet eller defekt, kan du kontakte vårt kundeserviceteam direkte for å få hjelp til å behandle retur. 

Refusjoner av alle slag behandles alltid tilbake til den opprinnelige betalingsmåten, og for øyeblikket har vi ikke muligheten til å endre betalingsmåten.
• Det tar oss vanligvis opptil 5-7 virkedager å behandle refusjonen. Når refusjonen er behandlet på slutten, vil vi sende deg en bekreftelse via e-post.
• For returvarer som trenger refusjon, må pakken først behandles tilbake til vårt lager etter at vi har mottatt pakken din. Det tar vanligvis rundt ti dager å motta pakken og håndtere refusjonen.
• All PayPal-betaling kan bare refunderes via PayPal, all kredittkortbetaling refunderes bare til det opprinnelige kredittkortet.
I det usannsynlige tilfellet at du ikke har mottatt en e-post etter tidsrammen vist ovenfor, vær så snill Kontakt oss, og vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

• Når retur kommer tilbake til oss, kan det ta noen virkedager før vi behandler bestillingen tilbake til vårt lager. Etter at dette er gjort, sender vi deg en bekreftelse på at bestillingen er returnert og refusjonen din er utstedt.
• Vær oppmerksom på at det kan ta transportøren litt tid å få tilbake tilbake til oss. Hvis du vil holde øye med returen, er det bare å huske å notere sporingsnummeret for pakken.
• I det usannsynlige tilfellet at du ikke har mottatt en e-post etter at pakken kommer tilbake til oss, vær så snill Kontakt oss, og vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.
• Sørg for at du gir oss beskjed om det opprinnelige bestillingsnummeret ditt, hvilke varer du har returnert, da dette ble returnert til oss og eventuelle leveringsreferansenummer (dvs. fra en hentetjeneste eller kurertjeneste) når du kontakter oss.

Hvis det faktisk er våre problemer, vil vi utstede eller erstatte varen for deg. Hvis varen ble skadet under transporten, må kurerfirmaene også ta noe ansvar.

Pleieinstruksjoner

Pleieinstruksjonene for hvert element er oppført på produktsiden under fanen "Sammensetning". For å ta vare på varen din, anbefaler vi at du følger instruksjonene som du finner på merket. Hvis "Bare renseri" er oppført, er det fordi det er den beste metoden for å ta vare på det.
Hvis varen inneholder skinn, anbefaler vi at du henviser spørsmålene dine til en skinnspesialist.

Størrelse & fargerelaterte spørsmål

Vennligst referer til størrelsestabellen for å velge riktig størrelse.
• Hvis målene dine stemmer overens med størrelsestabellen vår, foreslår jeg at du velger standardstørrelse.
• Hvis målene dine ikke finnes i størrelsestabellen, anbefaler jeg at du velger tilpasset størrelse for å sikre at kjolen passer deg

Våre fargekart på nettet er justert for å vise fargen så nær fargen på selve stoffene som mulig. Kameraoppløsning og dataskjermer kan imidlertid bety at fargen kan variere litt mellom bildene og selve stoffet.

Hvorfor velge oss

Hos ZAPAKA går vi ikke på kompromiss med kvalitet, komfort og passform. Vi gjør alt vi kan for å hjelpe deg med å uttrykke deg i stedet for bare å lage en kjole. Førsteklasses kvalitet har alltid vært prinsippet for arbeidet vårt. Det blir regelmessige samtaler med våre ansatte som forfrisker dem om kvalitet. Vi forstår at det å opprettholde et høyt kvalitetsnivå av kjolematerialet er kjernebevisstheten som hele vår innsats eksisterer på. Kvalitetssikringsplanen er nøye formulert og våre kvalitetskontrolleksperter holder kontinuerlig årvåkenhet på hvert produksjonsstadium for å sikre førsteklasses kvalitet.

Menneskelig ressurs er vår ressurs. Vi har en streng screeningprosedyre for å velge ut ansatte og ansatte. De ansatte får regelmessig opplæring for å oppgradere kunnskapsnivået. Alle ekspertene våre har god erfaring med mange års arbeid innen sine respektive fagfelt. Vi er en gruppe ambisiøse fagpersoner som spesialiserer seg på kvalitetsvurdering og klesdesign, prototype og materialvalg.

Vi er dedikert til å etablere ZAPAKA som et kjolemerke i verdensklasse. Vi holder prisene rimelige og svært konkurransedyktige. Vårt prinsipp i denne forbindelse er rimelig fortjeneste og høy omsetning. Vi håper å skalere forskjellen ved å få grossistbestillinger.

Ved streng produksjonsplanlegging og kontinuerlige oppfølgingshandlinger opprettholder vi vår forpliktelse til leveringstid. Vi forstår viktigheten av rettidig levering av kjolematerialet for å opprettholde påliteligheten til våre kunder. Vi forsikrer våre kunder om levering i tide.

Vi har vår egen lagringsavdeling i alle deler av verden, så vi distribuerer til alle deler av verden! Vi har et sterkt nettverk av leveringstjenester over hele verden. Kundene kan dra nytte av det veletablerte leveringsnettverket for å få sine bestilte kjoler på dørtrinnene. Når du bestiller på nettstedet vårt, vil vi levere varene til deg fra lageret nærmest deg, slik at du kan motta varer du bestilte på raskeste tid.

Kunder er våre guder. Vi har ikke holdt noe tak på minimum bestillingsmengde. Vi er forpliktet til å gi like stor betydning for store som små kunder. Bestillinger i alle størrelser er velkomne, fra små sendinger til mange tusen.